راهنمای خرید لنز دوربین کانن

آنچه که خواهید خواند
advanced divider

قبل از اینکه به راهنمای خرید لنز دوربین کانن بپردازیم لازم است تا نکاتی را در مورد شرکت کانن بررسی کنیم.

اَبَر شرکت کانُن، یک شرکت چند ملیتی  ژاپنی است که در زمینه صنایع الکترونیک، دیجیتالی و همچنین تجهیزات پزشکی فعالیت می‌کند.

تخصص ویژه‌ این شرکت از دیر باز در رابطه با طراحی و تولید دوربین‌ها و تجهیزات جانبی عکاسی و تصویربرداری بوده است و جزو یکی از شرکت‌های مطرح و بنام جهان در رابطه با لوازم عکاسی، با کیفیت عالی می‌باشد.

از محصولات شرکت کانن در زمینه عکاسی، علاوه بر انواع دوربین‌های عکاسی اعم از دیجیتالی، ویدئوی، تک لنزی بازتابی و پویشگر، انواع و اقسام لنزهای دوربین عکاسی را نیز می‌توان نام برد، که در راهنمای خرید لنز دوربین کانن به آن ها اشاره خواهد شد.

راهنمای خرید لنز دوربین کانن

راهنمای خرید لنز دوربین کانن

شرکت کانن که حدود 88 سال پیش یعنی در سال 1933 بنیانگذاری شده است، در حال حاضر از میان ۵۰۰ شرکت برتر جهان، در ردیف ۱۵۴ قرار دارد.

در گام اول راهنمای خرید لنز دوربین کانن، باید این نکته را در نظر داشت که برای ثبت یک عکس خوب، افراد باید دوربین عکاسی را ، متناسب با سبک، علاقه و یا شغل خود از میان انبوهی از مدل‌های موجود، انتخاب نمایند.

در عصر حاضر تنوع مدل‌های دوربین عکاسی همه برندهای تولید کننده دوربین عکاسی، به ویژه برند کانن، به قدری فراوان شده است که برای انتخاب دوربین مناسب، باید از دانش کافی هم در زمینه عکاسی و هم در زمینه فنی برخوردار بود.

انواع دوربین‌های عکاسی کانن

به طور خلاصه  امروزه می‌توان دوربین‌های عکاسی کانن را در 4 گروه اصلی تقسیم بندی کرد. که عبارتند از:

1- دوربین‌های چاپ سریع کانن: دوریین‌های عکاسی هستند که عکس‌ها  را پس از گرفتن عکس، به طور خودکار سریع ظهور و چاپ می‌کنند.

2- دوربین‌های کامپکت کانن: دوربین‌های کامپکت از لحاظ اندازه کوچک هستند و برای مصارف خانوادگی طراحی شده‌اند. لنز این دوربین‌ها جدا نمی‌شود و همچنین تنظیمات آن ها به طور خودکار انجام می‌گیرد.  برای افراد مبتدی و  کسانی که صرفاً عکس یادگاری می‌گیرند مناسب هستند. این نوع دوربین‌ها برای گرفتن عکس‌های حرفه‌ای و هنری چندان کارایی ندارند.

3- دوربین‌های کانن: DSLR  دوربین‌های, DSLR  دوربین‌های حرفه‌ای دیجیتالی تک لنزی بازتابی هستند و حسگرهای متعددی دارند. برای این دوربین‌ها می‌توان از انواع لنزهای مختلف استفاده کرد و بر روی سه پایه هم نصب می‌شوند.

4- دوربین‌های mirrorless یا بدون آینه کانن: این دوربین‌ها هم حرفه‌ای و هم نیمه‌حرفه‌ای دیجیتالی هستند. در داخل  این دوربین‌ها  آینه وجود ندارد. قسمت ویزور یا چشمی هم در این نوع دوربین، حذف شده است. تصویر عکس مستقیماً روی یک نمایشکر پشت دوربین، قابل مشاهده است. برای این دوربین‌ها هم می‌توان از لنزهای مخصوص استفاده کرد.

در این بخش از راهنمای خرید لنز دوربین کانن، متوجه می‌شویم که اساساً بر روی دوربین‌های عکاسی گروه 3 و 4 که دوربین‌های حرفه‌ای هستند، لنز نصب می‌شود.

راهنمای خرید لنز دوربین کانن

در گام بعدیِ راهنمای خرید لنز دوربین کانن، پس از تهیه دوربین دلخواه از میان دوربین‌های نیمه ‌حرفه‌ای و حرفه‌ای، برحسب سبک عکاسی،  به انتخاب لنز متناسب با آن‌ ها می‌پردازیم.

لنز دوربین عکاسی قطعه‌ای است که جداگانه به فروش می‌رسد و حکم مکمل دوربین عکاسی را دارد. بد نیست نیم نگاهی به اجزای مهم لنز بیندازیم. به طور کلی هر لنز اساساً از سه جزء تشکیل شده است كه در مورد هر يك توضيح مختصري مي‌دهيم:

1- مجموعه‌ای از عدسی‌های مختلف تعبيه شده در لنز که وظیفه کوچک یا بزرگ کردن تصویر را دارند و”عناصر اپتیکی” لنز نامیده می‌شوند.

2- “دیافراگم” لنز كه از چند تيغه فلزي تشكيل شده است و همزمان در كنار هم باز و بسته مي‌شوند، به اين ترتيب نور وارد شده به دوربين را كنترل مي‌كنند.

ديافراگمِ باز و به اصطلاح بزرگ و گشاد با اعداد كوچك‌تر و ديافراگمِ بسته و کوچک با اعداد بزرگ‌تر نشان داده مي‌شود.

علت برعکس بودن آن ها این است که فرمول دیافراگم به صورت کسری بیان می‌شود و مقدار اعداد در حالت کسری  برعکس است برای مثال  f/2 از f/4  بیشتر است.

پس به این ترتیب در مورد اندازه‌های دیافراگم خواهیم داشت:

  • بازتر از f/1.4: دیافراگم بسیار بزرگ
  • f/1.4 تا f/2.8: دیافراگم بزرگ
  • f/4 تا f/8: دیافراگم نرمال
  • f/11 تا f/22: دیافراگم کوچک
  • باریک‌تر از f/22: دیافراگم بسیار کوچک

3- “ماونت” لنز در اصطلاح به محل اتصال لنز به دوربين عكاسي گفته مي‌شود و اندازه و مشخصات خاصی دارد و با حروف خاصي مشخص مي‌گردد.

اندازه ماونت یا به تعبیری دهانه لنز، در واقع قطر داخلی دهانه، به جز زبانه‌هایی که برای نصب لنز استفاده می‌شود، است.

این قسمت از دهانه مانند یک حفره است که میزان اندازه نوع و عمق آن در دوربین‌های مختلف متفاوت می‌باشد.

در این حفره دندانه‌هایی وجود دارد که با دندانه‌های روی طوقه لنز باید هماهنگی داشته باشد تا هنگام نصب لنز بر روی دوربین، نه تنها کاملا باید محکم باشد، بلکه باید تمام اتصالات لنز با دوربین برقرار شود.

در راهنمای خرید لنز دوربین کانن یادآور می‌شویم که برخی از دوربین‌های کانن از لنزهایی با ماونت مختلف پشتیبانی می‌کنند.

به این منظور، نگاهی می‌اندازیم به دوربین‌های DSLR کانن از نوع غیر فول‌فریم. اگر توجه کنید، روی بدنه این دوربین‌ها دو نقطه به رنگ قرمز و سفید مشاهده می‌شود.

به این ترتیب مشخص می‌شود که در این نوع دوربین‌ها، دو نوع ماونت لنزEF   و EF-S کانن قابل نصب است. ناگفته نماند که بر روی لنزها هم نقاط رنگی وجود دارد که به عنوان نشانگر لنز هستند.

برای مثال، نقطه قرمز روی لنز، همرنگ نقطه موجود بر روی دوربین، که نشانگر لنزهای EF و نقطه سفید روی لنز، همرنگ نقطه موجود بر روی دوربین، که نشانگر لنز‌های EF-S هستند.

Canon-EF-50mm-f1
لنر کانن مدل EF-S 18-200mm

انواع لنزهای کانن

برای انواع دوربین‌های عکاسی، لنزهای متفاوتی نسبت به کارهای حرفه‌ای و هنری موجود است. بر همین اساس در  راهنمای خرید لنز دوربین کانن، ابتدا بهتر دیدیم لنزها را بر اساس سطح استفاده طبقه بندی کنیم. بنابراین، لنزهاي كانن را می‌توان به طور کلی به 4 گروه اساسی دسته بندی کرد:

1- لنزهایی برای استفاده در سطح مبتدی: شرکت‌های مختلف تولید کننده دوربین عکاسی و لنز مانند شرکت کانن، برای افراد مبتدی در زمینه عکاسی، لنزهایی را طراحی کرده و به بازار عرضه نموده‌اند که مقرون به صرفه باشند.

عموماً لنزهایی با ماکزیمم یا بیشترین نسبت کانونی f/3.5 یا کمتر از آن f/4.5 و همچنین لنزهای پرایم با نسبت کانونی f/1.8 در این دسته قرار می‌گیرند.

بدنه و حتی گاهی ماونت این لنزها از جنس پلاستیک ساخته می‌شود تا با قیمت مناسب در دسترس متقاضیان قرار بگیرند.

در راهنمای خرید لنز دوربین کانن، برای علاقه‌مندان به عکاسی به صورت آماتور و مبتدی، همچنین دانش‌پژوهان این رشته تهیه اینگونه لنزها را که قیمت مناسب و پایین دارند توصیه می‌کنیم.

2- لنزهایی برای استفاده در سطح نیمه حرفه‌ای و حرفه‌ای: این لنزها از لحاظ کارایی ما بین سری لنزهای مبتدی و لنزهای فوق حرفه‌ای قرار می‌گیرند و از لحاظ قیمت از لنزهای مبتدی گران‎تر هستند.

بیشینه یا ماکزیمم نسبت کانونی آن ها  نیز بیشتر از لنزهای سطح پایین‌ است. کیفیت ساخت این دسته از لنزها، بهتر از لنزهای در سطح مبتدی است.

در ساخت این سری از لنزها از فرمول‌‌های پیشرفته علم فیزیک استفاده شده است. شرکت کانن برای این که این لنزها برای خریداران قابل تشخیص باشد آن ها را با حلقه قرمز مشخص کرده است.

 

لنز کانن مدل EF 16-35mm.8L III USM

در راهنمای خرید لنز دوربین کانن به خریداران توصیه می‌کنیم تا به این مورد دقت نمایند و اگر لنزی دارای حلقه قرمز بود آن را تشخیص دهند.

3- لنزهایی برای استفاده در سطح فوق حرفه‌ای: همانطور که از نام این لنزها مشخص است، این دسته از لنزها برای استفاده در دوربین‌های حرفه‌ای کاربرد دارند.

کیفیت آن‌ها از لحاظ اپتیکی بسیار بالاست.  ماکزیمم یا بیشینه نسبت کانونی آنها بین f/1.4 تا f/2.8 می‌باشد. علاوه بر آن بدنه و ماونت این لنزها از جنس فلز است و با استفاده از فنآوری‌های پیشرفته اپتیکی تهیه و تولید می‌شوند.

دارای لایه‌های پوششی ویژه‌ مانند گروه‌های اپتیکی و المنت‌هاي اپتيكي  زیادی هستند. در ضمن موتور فوکوس این لنزها  نیز خودکار بسیار سریع است.

5-لنزهای خاص: این لنزها برای استفاده بر روی دوربین‌هاي گران‌قیمت طراحي شده‌اند. دارای فوکوس دستی مي‌باشند.

از فوکوس خودکار فقط در دوربين‌هايي كه داراي موتور فوکوس داخلی هستند پشتیبانی مي‌كند. در اين دوربين‌ها از ماونت بسیار خاصی استفاده شده است.

اصطلاحات لنز در راهنمای خرید لنز دوربین کانن

در این بخش از راهنمای خرید لنز دوربین کانن،  به اصطلاحات مورد استفاده در لنزهای دوربین عکاسی می‌پردازیم. آشنایی با اصطلاحات لنزها می‌تواند کمک مؤثری در انتخاب لنز مناسب داشته باشد.

فاصله کانونی:

مهمترین ویژگی هر لنز دوربین عکاسی، فاصله کانونی آن است که در راهنمای خرید لنز دوربین کانن، به آن اشاره می‌کنیم.

نکته مهم در مورد لنز دوربین این است که لنزها بر اساس همین اندازه فاصله کانونی نامگذاری می‌شوند. اندازه فاصله کانونی به صورت یک یا دو عدد مشخص می‌شود که بر روی هر لنز درج شده است.

به طور خلاصه  در مورد فاصله کانونی  می‌توان گفت که  هنگامی که لنز دوربین روی بی نهایت فوکوس باشد، میزان فاصله‌ی بین مرکز نوری (optical center) و حسگر دوربین (image sensor) ، فاصله کانونی  نامیده می‌شود.

فاصله کانونی که بر حسب میلی متر بیان می‌شود، می‌تواند ثابت یا متغیر باشد.

فاصله کانونی

لنز پرایم:

لنز پرایم، لنزهایی هستند که فاصله کانونی ثابت دارند به این نوع از لنزها لنز تک کانونی هم گفته می‌شود. به همین علت نسبتاً کوچک و ساده هستند و جزییات و آپشن‌های کمتری دارند. ولی در عین حال چون برای یک فاصله کانونی مشخص طراحی شده‌اند دارای کیفیت بالایی در همان مقدار فاصله کانونی هستند. دهانه دیافراگم آن ها باز تر است و بهتر نور را جذب می‌کنند.

در راهنمای خرید لنز دوربین کانن، برای عکاسانی که معمولا از یک فاصله کانونی خاص استفاده می‌کنند مانند آتلیه‌ها، استفاده از لنز پرایم توصیه می‌شود. برای دیگر افراد علاقمند به عکاسی، تهیه سه نوع لنز پرایم کانن با فاصله کانونی کوتاه، متوسط و بلند پیشنهاد می‌شود.

لنز زوم:

لنز زوم به لنزهایی گفته می‌شود که فاصله کانونی آن ها را می‌توان تغییر داد. این لنزها ساختمان پیچیده‌ای دارند و برای بزرگنمایی از قسمت‌های متحرک آن ها استفاده می‌شود.

تنظیمات این لنزها نیاز به دانش فنی و دقت و مهارت زیاد دارد. در این لنزها سعی شده از قابلیت لرزشگیر اپتیکال تصویری استفاده شود تا از وضوح عکس کاسته نشود.

پیشنهاد ما در این راهنمای خرید لنز دوربین کانن برای افرادی که علاقمند به عکاسی از صحنه‌های ورزشی یا از طبیعت و حیات‌وحش هستند، خرید و استفاده از لنزهای زوم کانن است.

انواع دیگر لنزهای کانن

در این بخش از راهنمای خرید لنز دوربین کانن به انواع دیگری از لنزها می‌پردازیم:

1- لنز نرمال: اگر فاصله کانونی لنز به اندازه قطر سنسور دوربین باشد لنز نرمال نامیده می‌شود. معمولا تصویری که با لنز نرمال ایجاد می‌شود مانند تصویری است که ما با چشم می‌بینیم.

2- لنز واید:  اگر فاصله کانونی لنز از قطر سنسور دوربین کمتر باشد لنز واید نامیده می‌شود. چرا که این لنزها دارای زاویه دید وسیع، حتی وسیع‌تر از زاویه دید انسان، هستند.

به همین علت، این لنزها امکان ثبت محدوده بیشتری از صحنه و محیط جلوی دوربین را دارند.

در راهنمای خرید لنز دوربین کانن، برای عکاسی از مناظر و موضوعاتی که به میدان دید وسیع نیاز هست، مانند آثار باستانی، مناظر طبیعی، تاسیسات و صنایع بزرگ، استفاده از این نوع لنزهای کانن توصیه می‌شود. در معماری نیز برای عکاسی از ساختمان‌های بلند و مناظر شهری کاربرد دارد.

ولی در رابطه با عکسبرداری از پرتره و تک نفره چندان مناسب نیستند، ولی برای نشان دادن وسعت تجمعات برای یک متن خبری ایده‌آل هستند.

3- لنز تله: اگر فاصله کانونی لنز از قطر سنسور دوربین بیشتر باشد لنز تله نامیده می‌شود،که چند نوع هستند،  لنزهای تله کوتاه، لنزهای تله متوسط و لنزهای تله بلند یا سوپر تله فتو.

این لنزها تقریبا دید بسته‌ای دارند و فاصله کانونی آن ها بیشتر از 80 میلی متر است.

اگر فاصله کانونی آن ها بین 85 تا 250 باشد، جزو لنزهای تله کوتاه محسوب می‌شوند.

اگر فاصله کانونی آن‌ها بین 135 میلیمتر و 300 میلیمتر باشد لنزهای تله متوسط و به لنزهایی با فاصله کانونی در محدوده 300 تا 1000 لنزهای تله بلند یا سوپر تله فتو گفته می‌شود.

لنزهای تله متوسط جزو لنزهای بزرک و بلند و سنگین هستند به طوری که نمی‌توان آن ها را براحتی در دست گرفت،

ما در راهنمای خرید لنز دوربین کانن، لنزهای تله کوتاه را برای عکاسی از موضوعات روزمره و عادی، توصیه می‌کنیم.

لنزهای تله متوسط و لنزهای تله فتو را هم برای افرادی پیشنهاد می‌کنیم که قصد دارند بدون نزدیک شدن به موضوع و صحنه، از فاصله‌ای دور، از آن عکس بگیرند.

برای مثال، در عکاسی از حیات وحش، عکاسی ورزشی و یا حتی عکاسی از آسمان، از این لنزها می‌توان استفاده کرد.

4- لنزهای خاص: انواع دیگری از لنزها وجود دارند که در موارد خاصی از آن ها استفاده می‌شود. به عنوان مثال برای عکاسی از جواهرات یا حشرات و یا موضوعاتی از این دست، که به آن ها لنز ماکرو گفته می‌شود. برای تهیه تصاویر تبلیغاتی از زیور آلات، در راهنمای خرید لنز دوربین کانن، به عکاسان توصیه می‌کنیم از این لنزها استفاده کنند.

لنزهای خاص دیگر، لنزهای چشم ماهی یا فیش آی نام دارند. به این دلیل به آن ها فیش آی می‌گویند که عدسی بیرونی این لنزها مانند چشم ماهی محدب و برجسته است. این لنزها  زاویه دید حداکثری را پوشش می‌دهند و فاصله کانونی آن ها معمولا بین 6 تا 16 میلی متر است.

در راهنمای خرید لنز دوربین کانن، این لنز را برای عکاسی ‌به صورت  سه بعدی یا پانوراما (سراسرنما) و حتی خیلی باز یا واید، به علاقمندان معرفی می‌کنیم.

نوعی افکت خاص در عکاسی وجود دارد به نام “بوکه”، به معنی بلور یا نامفهوم شدن تصویر برای دادن جلوه ویژه و هنری به عکس.

در راهنمای خرید لنز دوربین کانن برای عکاسی به این شیوه  برای مثال لنزی با دیافراگم f/4 با فاصله کانونی ۱۲۰ میلی‌متری و مشابه آن توصیه می‌شود.

  مفهوم علائم اختصاری روی لنزهای کانن

در بررسی مشخصات لنزها متوجه می‌شويم كه شرکت‌های تولیدکننده دوربین‌های دیجیتال و همچنین شرکت کانن، از حروف لاتيني متعددي استفاده مي‌كنند. اين حروف برای نشان دادن تکنولوژی‌هاي به کار رفته در لنز‌ها، به طور اختصاری است.

در راهنمای خرید لنز دوربین کانن، به  برخي از اين حروف لاتين اشاره مي‌كنيم تا با توجه به آن‌ ها بتوان  از ویژگی‌های لنزها مطلع شد و با دید بهتر مورد مناسب  را انتخاب کرد. این حروف به این ترتیب هستند:

EF:

اين حروف نشانگر ماونت EF است. این لنزها برای نصب روی دوربین‌های  DSLRفول ‌فریم و فیلم 35 میلیمتری کانن می‌باشد. می‌توان آن ها را روی سنسور کراپ کانن APS-C و APS-H هم نصب کرد.

 EF – S:

تفاوت لنزهای ماونت  EF – S با لنزهای EF این است که این لنزها برای دوربین‌هایی با سنسور APS – C کانن طراحی شده‌اند. لنزهای سری EF – S کانن را در اغلب موارد نمی‌توان روی بدنه‌هایی با سنسور فول فریم ۳۵ میلیمتری نصب کرد، چرا که آینه در این دوربین‌ها بزرگتر است.

EF – M:

EF – M ماونت مخصوص دوربین‌های بدون آینه‌ی سری EOS M است. این مانت فقط بر روی دوربین‌های بدون آینه با سنسور APS – C قابل نصب است. برای نصب روی برخی از دوربین‌های دیگر کانن می‌توان از آداپتورهای تبدیل ماونت کانن استفاده کرد.

معرفی علائم لنزهای کانن

L

لنزهای سری L کانن با کیفیت‌ترین و حرفه‌ای ترین نوع لنزهای این شرکت است که قیمت بسیار بالایی هم دارند. وضوح، دقت و کیفیت اپتیکی این لنزها از تمام لنزهای دیگر کانن بالاتر است.

لنزهای این سری گستره‌ی وسیعی از فواصل کانونی را دربرمی‌گیرند و هر دو نوع زوم و پرایم را شامل می‌شوند.

لنزهای سری L مخصوص دوربین‌های فول فریم ۳۵ میلیمتری کانن طراحی شده‌اند و مانت آنها EF می‌باشد، اما قابل استفاده بر روی دوربین‌های DSLR با سنسورهای APS-C و APS-H نیز هستند.

برخی از لنزهای سری L کانن به رنگ سفید هستند. عدسی این لنزها نسبت به حرارت حساس است. استفاده از رنگ سفید در ساختار لنز، از گرم شدن بیش از حد آن ها در محیط باز  و پر نور جلوگیری می کند.

لنزهای سفید کانن

I, II, III

اعداد رومی یکی دیگر از علائم لنزهای کانن هستند که برای توصیف نسل لنز استفاده می‌شود. به عنوان مثال  تفاوت لنز ۲۴ – ۷۰ f/2.8 I  USM و لنز ۲۴ – ۷۰ f/2.8 II USM این است که لنز دوم جدی‌تر است. III نشاندهنده جدیدترین لنز می‌باشد.

USM

یکی دیگر از علائم لنزهای کانن   (UltraSonic Motor) USM   است. این لنزها مجهز به موتور فوکوس اولتراسونیک

هستند که فوکوسی سریع، آرام و قدرتمند را ایجاد می‌کنند و برای فیلم برداری هم کاربرد دارند. در حال حاضر در اغلب لنزهای کانن ( لنزهای ارزان تا گران ) از این موتورها استفاده می‌شود.

همچنین در این موتور همزمان با فوکوس خودکار می‌توان از فوکوس دستی  Manual focus override هم استفاده کرد.

STM

این علامت که مخفف عبارت Stepper Motor‌ است، نوعی از موتورهای فوکوس خودکار در لنزهای کانن می‌باشد که نسبت به موتور فوکوس خودکار USM، کم صداتر و روان‌تر بوده و بیشتر برای دوربین‌های DSLR مناسب است.

با راهنمای خرید لنز دوربین کانن، همراه باشید تا توضیحات بیشتری در این باره بدهیم.

در لنزهای STM از مکانیزم fly-by-wire focusing استفاده شده که باعث می‌شود با چرخاندن حلقه فوکوس سایز لنز تغییر نکند و هیچ عنصر خارجی به صورت فیزیکی حرکت نکند، بلکه موتور فوکوس خودکار تغییر فوکوس می‌دهد.

از این دست لنزها معمولا برای دوربین‌هایی که به سنسور فوکوس خودکار Dual Pixel CMOS AF یا Hybrid CMOS AF مجهز شده‌اند استفاده می‌شود.

IS

IS نشان‌دهنده سیستم لرزشگیر Image Stabilizer  یا تثبیت کننده تصویر در لنزهای کانن است. این سیستم در بعضی از لنزهای کانن استفاده می‌شود و می‌تواند لرزش‌های دست را تا حد زیادی خنثی کند و باعث افزایش وضوح تصویر شود.

با در نظر گرفتن موارد ذکر شده در راهنمای خرید لنز دوربین کانن و اطلاع پیدا کردن از این حروف اختصاری، بهتر می‌توان لنزهای مختلف را با هم مقایسه کرد.

لنز کانن مدل EF 50mm f/1.8 STM
لنز کانن مدل EF 50mm f/1.8 STM

لنز کانن مدل EF 50mm f/1.8 STM

مشخصات کلی

  • ابعاد: 39.3 × 69.2 میلی متر
  • وزن: 160 گرم

مشخصات فنی

  • فاصله کانونی: 50 میلی متر
  • کمینه فاصله کانونی: 24 تا 50 میلی متر
  • ماونت لنز: EF
  • بیشینه نسبت کانونی: 1.8 /F
  • فوکوس خودکار: دارد
  • کمینه فاصله فوکوس: 35 سانتی متر
  • نوع موتور فوکوس: مرحله‌ای
  • قابلیت زوم: ندارد
  • سایز فیلتر: 49 میلی متر
  • لرزش گیر تصویر: خیر
  • مخصوص دوربین شرکت: کانن
  • تعداد المنت های اپتیکی: 6
  • تعداد گروه های اپتیکی: 5
  • میدان دید قطری: 46 درجه

نقاط قوت محصول

مناسب برای نور کم

عکس با کیفیت

سبک

شارپنس خوب

نقاط ضعف محصول

استابلایزر نداره

لنز دوربین Canon EF 50mm f/1.8 STM با فاصله کانونی 50 میلی متر و کمینه نسبت کانونی f/1.8 با دهانه EF مناسب برای دوربین‌های کانن با سنسور فول فریم است.

این لنز 160گرم وزن دارد و از فیلترهای 49میلی‌متری روی دهانه خود استفاده می‌کند.

یکی از پرکاربردترین فاصله‌های کانونی در بین لنز‌های دوربین‌های DSLR فاصله کانونی 50mm است و شرکت کانن تاکنون چندین لنز مختلف با این فاصله کانونی عرضه کرده است.

این لنز مجهز به موتور فوکوس Stepping Motor یا STM است که در راهنمای خرید لنز دوربین کانن توضیح داده شده است، و سرعت فوکوس آن بسیار بالاتر رفته و بسیار بی‌صدا شده است.

استفاده از لنزهای مختلف در دوربین‌های عکاسی امکان تمرکز بیشتر را برای سازندگان و برای یک یا چند نوع خاص از کاربری فراهم می‌کند.

ساخت لنزها با مصارف خاص باعث تولید لنزهایی با کیفیت بهتر همچنین قیمت پایین‌تر در مقایسه با لنزهای مشابهی که کاربری گسترده‌تری دارند می‌شود.

از این رو برای دسترسی به کیفیت بالاتر در عکاسی و فیلم‌برداری از دوربین‌هایی که قابلیت تعویض لنز دارند استفاده می‌شود؛

برخلاف دوربین‌های معمولی که قابلیت تعویض لنز ندارند. زیرا که هدف ساخت چنین دوربین‌هایی نهایت کیفیت عکاسی نبوده و صرفا هدف ساخت وسیله‌ای ارزان با قابلیت هر نوع عکاسی بوده است.

اما در دوربین‌هایی که قابلیت تعویض لنز وجود دارد برای هر نوع خاص از عکاسی لنز خاصی وجود دارد تا بهترین نتیجه حاصل شود.

همانطور که در راهنمای خرید لنز دوربین کانن توضیح داده شده است، انواع لنزهای متداول عکاسی از نظر قابلیت بزرگنمایی به دو دسته تقسیم می‌شوند. لنزهای پرایم یا ثابت و لنزهای زوم.

لنزهای پرایم دارای فاصله کانونی ثابت بوده و معمولا سعی شده نهایت کیفیت در یک فاصله کانونی ثابت فراهم آید.

کیفیت تصویر لنزهای پرایم عموما بالاتر از انواع زوم است گرچه این نوع از لنز فاقد انعطاف‌پذیری فاصله کانونی متغییر لنزهای زوم بوده و برای تغییر کادربندی ناچار به تغییر فاصله دوربین با سوژه خواهید بود.

از نظر طبقه‌بندی فاصله کانونی نیز لنزها به سه دسته واید، نرمال و تله تقسیم می‌شوند. این مورد

نیز در راهنمای خرید لنز دوربین کانن توضیح داده شدهاست.

لنزهای واید بیشتر برای عکاسی از مناظر طبیعی و دکوراسیون داخل ساختمان به کار می‌روند. لنزهای نرمال هم بسته به فاکتورهای دیگر، کاربری متنوعی دارند.

انواع تله نیز معمولا برای عکاسی حیاط وحش و برخی کاربری‌های خاص استفاده می‌شوند.

البته گونه‌های خاص‌تری از لنزها نیز مانند لنزهای ماکرو، لنزهای تیلت شیفت و لنزهای فیش آی نیز وجود دارند که هر یک دارای کاربری‌های خاص خود هستند. یرای آشنایی بیشتر راهنمای خرید لنز دوربین کانن را مطالعه فرمایید.

 

 

لنز دوربین کانن مدل 18-135 میلی متر IS USM
لنز دوربین کانن مدل 18-135 میلی متر IS USM

لنز دوربین کانن مدل 18-135 میلی متر IS USM

مشخصات کلی

    • ابعاد: 77 × 96 میلی متر
    • وزن: 515 گرم
    • فاصله کانونی: 18 – 135 میلی متر
    • ماونت لنز: EF-S
    • بیشینه نسبت کانونی: 22-38 /F
    • فوکوس خودکار: دارد
    • کمینه فاصله فوکوس: 39 سانتی متر
    • فوکوس دستی در حالت خودکار: دارد
    • نوع موتور فوکوس: NANO USM technology
    • قابلیت زوم: دارد
    • سیستم زوم: چرخشی
    • قفل زوم: ندارد
    • سایز فیلتر: 67 میلی متر
    • لرزش گیر تصویر: بله
    • تعداد تیغه های دیافراگم: 7
    • مخصوص دوربین شرکت: کانن
    • تعداد المنت های اپتیکی: 16
    • تعداد گروه های اپتیکی: 12
    • میدان دید قطری: 74°20′-11°30′ درجه
    • اقلام همراه: – درپوش جلویی و عقبی لنز

نقاط قوت محصول

دارای لرزش گیر

زوم بالا

کیفیت ساخت عالی

نقاط ضعف محصول

قیمت بالا

لنز دوربین کانن مدل 18-135 میلی متر IS USM یکی از محبوب‌ترین لنزهای کانن برای دوربین‌های میان رده‌ی انعکاسی است.

این لنز به خاطر بازه‌ی گسترده‌ی فاصله‌ی کانونی، به طوری که در راهنمای خرید لنز دوربین کانن به آن اشاره شده، انتخاب مناسبی برای افراد آماتور و علاقمند به فراگیری عکاسی محسوب می‌شود.

نکته‌ی دیگر قیمت مناسب این لنز است که آن را تبدیل به انتخابی مناسب برای هنورجویان رشته‌ی عکاسی کرده است. این لنز برای دوربین‌های مجهز به سنسور APS-C طراحی شده و بسیاری از دوربین‌های SLR میان‌رده‌ی کانن را پشتیبانی می‌کند.

به لطف تکنولوژی Nani USM، این لنز با سرعتی فوق‌العاده روی سوژه‌ی مورد نظر فوکوس می‌کند.

فرآیند فوکوس کشیدن و چرخاندن رینگ زوم توسط این لنز به نرمی و بدون هیچ صدای اضافه‌ای صورت می‌گیرد و همین نکته از آن لنزی مناسب برای فیلم‌برداری سخته است.

البته نداشتن قفل زوم را می‌توان از معایب این لنز محبوب برشمرد. از آنجایی که فیلمبرداری تبدیل به بخش مهمی از برنامه‌ی کاری عکاسان شده است، قابلیت زوم این لنز در زمینه‌های کارکرد و دسترسی زوایای متفاوت از واید تا تله بهینه سازی شده است.

این لنز همچنین به لرزشگیری قابل اعتماد مجهز شده که تا حد قابل قبولی تکان‌های ناخواسته‌ی دست عکاس را اصلاح کرده و باعث می‌شود نتیجه‌ای مطلوب‌تر روی سنسور دوربین ثبت شود.

در راهنمای خرید لنز دوربین کانن این نکته هم ذکر شده است که شرکت کانن با در نظر گرفتن طیف گسترده‌ی مشتریان خود همیشه سعی کرده تا انواع مختلفی از تجهیزات عکاسی را با کیفیت‌ها و البته قیمت‌های مختلف عرضه کند.

با این حال محصولات میان‌رده‌ی این شرکت ژاپنی از لحاظ کیفیت در وضعیت کاملا مطلوبی قرار دارند.

این لنز با شارپنس بالا، محدوده‌ی فاصله‌ کانونی قابل قبول و قیمت مناسب، لنزی مناسب برای عکاسی آماتور و یادگیری عکاسی محسوب می‌شود.

 

 

لنز کانن مدل EF 75-300 mm F/4.0-5.6 III
لنز کانن مدل EF 75-300 mm F/4.0-5.6 III

لنز کانن مدل EF 75-300 mm F/4.0-5.6 III

مشخصات کلی

  • ابعاد: 122×71 میلی متر
  • وزن: 480 گرم

مشخصات فنی

  • فاصله کانونی: 75-300 میلی متر
  • کمینه فاصله کانونی: 50 تا 100 میلی متر
  • ماونت لنز: EF
  • کمینه نسبت کانونی: f/3.5-4.5
  • بیشینه نسبت کانونی: 32-45 /F
  • فوکوس خودکار: دارد
  • کمینه فاصله فوکوس: 150 سانتی متر
  • قابلیت زوم: دارد
  • سیستم زوم: چرخشی
  • سایز فیلتر: 58 میلی متر
  • لرزش گیر تصویر: خیر
  • تعداد تیغه های دیافراگم: 7
  • مخصوص دوربین شرکت: کانن
  • تعداد المنت های اپتیکی: 13
  • تعداد گروه های اپتیکی: 9
  • میدان دید قطری: 32.3-8.3 درجه

نقاط قوت محصول

کیفیت ساخت خوب

بوکه خوب مخصوصا روی دوربین فول فریم

قیمت نسبتا مناسب

نقاط ضعف محصول

فاقد استبلایزر

لنز دوربین Canon EF 75-300 mm F/4.0-5.6 III با فاصله کانونی 75-300 میلی‌متر و کمینه نسبت کانونی F/4.0-5.6 با دهانه EF مناسب برای دوربین‌های کانن با سنسور فول فریم مناسب است.

این لنز 480 گرم وزن دارد و از فیلترهای 58 میلیمتری بر روی دهانه خود استفاده می‌کند.

استفاده از لنزهای مختلف در دوربین‌های عکاسی امکان تمرکز بیشتر را برای سازندگان برای یک یا چند نوع خاص از کاربری فراهم می‌کند.

ساخت لنزها با مصارف خاص باعث تولید لنزهایی با کیفیت بهتر همچنین قیمت پایین‌تر در مقایسه با لنزهای مشابهی که کاربری گسترده‌تری دارند می‌شود.

از این رو برای دسترسی به کیفیت بالاتر در عکاسی و فیلمبرداری از دوربین‌هایی که قابلیت تعویض لنز دارند استفاده می‌شود؛

برخلاف دوربین‌های معمولی که قابلیت تعویض لنز ندارند. زیرا که هدف ساخت چنین دوربین‌هایی نهایت کیفیت عکاسی نبوده و صرفا هدف ساخت وسیله‌ای ارزان با قابلیت هر نوع عکاسی بوده است.

اما در دوربین هایی که قابلیت تعویض لنز وجود دارد برای هر نوع خاص از عکاسی لنز خاصی وجود دارد تا بهترین نتیجه حاصل شود.

به طوری که در راهنمای خرید لنز دوربین کانن بیان کرذیم، انواع لنزهای متداول عکاسی از نظر قابلیت بزرگنمایی به دو دسته تقسیم می‌شوند. لنزهای پرایم یا ثابت و لنزهای زوم.

لنزهای پرایم دارای فاصله کانونی ثابت بوده و معمولا سعی شده نهایت کیفیت در یک فاصله کانونی ثابت فراهم آید.

کیفیت تصویر لنزهای پرایم عموما بالاتر از انواع زوم است گرچه این نوع از لنز فاقد انعطاف پذیری فاصله کانونی متغییر لنزهای زوم بوده و برای تغییر کادر بندی ناچار به تغییر فاصله دوربین با سوژه خواهید بود.

از نظر طبقه بندی فاصله کانونی نیز لنزها به سه دسته واید، نرمال و تله تقسیم می‌شوند. لنزهای واید بیشتر برای عکاسی از مناظر طبیعی و دکوراسیون داخل ساختمان به کار می‌روند.

لنز های نرمال هم بسته به فاکتورهای دیگر کاربری متنوعی دارند. انواع تله نیز معمولا برای عکاسی حیاط وحش و برخی کاربری های خاص استفاده می‌شوند.

البته به طوری که در راهنمای خرید لنز دوربین کانن هم گفته شده،  گونه های خاص تری از لنزها نیز مانند لنزهای ماکرو، لنزهای تیلت شیفت و لنز های فیش آی نیز وجود دارند که هر یک دارای کاربریهای خاص خود هستند.

 

لنز کانن مدل EF 50mm f/1.8 STM به همراه فیلتر لنز یو وی 49 کانن
لنز کانن مدل EF 50mm f/1.8 STM به همراه فیلتر لنز یو وی 49 کانن

لنز کانن مدل EF 50mm f/1.8 STM به همراه فیلتر لنز یو وی 49 کانن

مشخصات کلی

  • ابعاد: 39.3 × 69.2 میلی متر
  • وزن: 210 گرم

مشخصات فنی

  • فاصله کانونی: 50 میلی متر
  • ماونت لنز: EF
  • بیشینه نسبت کانونی: 1.8 /F
  • فوکوس خودکار: دارد
  • کمینه فاصله فوکوس: 35 سانتی متر
  • فوکوس دستی در حالت خودکار: دارد
  • نوع موتور فوکوس: مرحله‌ای
  • قابلیت زوم: ندارد
  • سیستم زوم: چرخشی
  • قفل زوم: ندارد
  • سایز فیلتر: 49 میلی متر
  • لرزش گیر تصویر: خیر
  • مخصوص دوربین شرکت: کانن
  • تعداد المنت های اپتیکی: 6
  • تعداد گروه های اپتیکی: 5
  • میدان دید قطری: 46 درجه
  • اقلام همراه: به همراه فیلتر یووی 49 کانن

نقاط قوت محصول

مناسب برای پرتره

سبک و کم جا

بوکه عالی

بی صدا

نقاط ضعف محصول

قیمت نسبتاً بالا

 برای ایجاد بوکه عالی است، در راهنمای خرید لنز دوربین کانن، به معنای واژه بوکه اشاره شده است.
 دارای فوکوس سریع،نرم و بیصدا است.
در بدنه  از پلاستیک استفاده شده، به همین علت سبک بوده و وزن کمی دارد.
 
 
 
 
 
لنز کانن EF 85mm F/1.8 USM
لنز کانن EF 85mm F/1.8 USM

لنز کانن EF 85mm F/1.8 USM

مشخصات کلی

  • ابعاد: 71×75 میلی متر
  • وزن: 425 گرم

مشخصات فنی

  • فاصله کانونی: 85 میلی متر
  • کمینه فاصله کانونی: 50 تا 100 میلی متر
  • ماونت لنز: EF
  • کمینه نسبت کانونی: f/1.2 تا f/2.0
  • بیشینه نسبت کانونی: 22 /F
  • فوکوس خودکار: دارد
  • کمینه فاصله فوکوس: 85 سانتی متر
  • فوکوس دستی در حالت خودکار: دارد
  • نوع موتور فوکوس: USM
  • قابلیت زوم: ندارد
  • سایز فیلتر: 58 میلی متر
  • لرزش گیر تصویر: خیر
  • تعداد تیغه های دیافراگم: 8
  • مخصوص دوربین شرکت: کانن
  • تعداد المنت های اپتیکی: 9
  • تعداد گروه های اپتیکی: 7
  • میدان دید قطری: 28.5 درجه

 

نقاط قوت محصول

کیفیت بالا

بوکه مناسب

مناسب عکاسی نور کم

نقاط ضعف محصول

نداشتن لرزشگیر

لنز دوربین Canon EF 85mm F/1.8 USM با فاصله کانونی 85 میلی متر و کمینه نسبت کانونی F/1.8 با دهانه EF مناسب برای دوربین‌های کانن با سنسور فول فریم است.

این لنز 425 گرم وزن دارد از فیلترهای58 میلیمتری بر روی دهانه خود استفاده می‌کند. این لنز تله یک انتخاب بسیار مناسب برای عکاسی پرتره در نور کم است.

با یک موتور اولتراسونیک (USM)، عمل فوکوس خودکار بر روی این لنز سریع، صاف و آرام است.

استفاده از لنزهای مختلف در دوربین‌های عکاسی امکان تمرکز بیشتر را برای سازندگان برای یک یا چند نوع خاص از کاربری فراهم می‌کند.

ساخت لنزها با مصارف خاص باعث تولید لنزهایی با کیفیت بهتر همچنین قیمت پایین‌تر در مقایسه با لنزهای مشابهی که کاربری گسترده‌تری دارند می‌شود.

از این رو برای دسترسی به کیفیت بالاتر در عکاسی و فیلمبرداری از دوربین‌هایی که قابلیت تعویض لنز دارند استفاده می‌شود؛

برخلاف دوربین‌های معمولی که قابلیت تعویض لنز ندارند. زیرا که هدف ساخت چنین دوربین‌هایی نهایت کیفیت عکاسی نبوده و صرفا هدف ساخت وسیله‌ای ارزان با قابلیت هر نوع عکاسی بوده است.

اما در دوربین هایی که قابلیت تعویض لنز وجود دارد برای هر نوع خاص از عکاسی لنز خاصی وجود دارد تا بهترین نتیجه حاصل شود.

در راهنمای خرید لنز دوربین کانن به موارد زیر اشاره شده است.

انواع لنزهای متداول عکاسی از نظر قابلیت بزرگنمایی به دو دسته تقسیم می‌شوند. لنزهای پرایم یا ثابت و لنزهای زوم.

لنزهای پرایم دارای فاصله کانونی ثابت بوده و معمولا سعی شده نهایت کیفیت در یک فاصله کانونی ثابت فراهم آید.

کیفیت تصویر لنزهای پرایم عموما بالاتر از انواع زوم است گرچه این نوع از لنز فاقد انعطاف پذیری فاصله کانونی متغییر لنزهای زوم بوده و برای تغییر کادر بندی ناچار به تغییر فاصله دوربین با سوژه خواهید بود.

از نظر طبقه بندی فاصله کانونی نیز لنزها به سه دسته واید، نرمال و تله تقسیم می‌شوند. لنزهای واید بیشتر برای عکاسی از مناظر طبیعی و دکوراسیون داخل ساختمان به کار می‌روند. در

لنز های نرمال هم بسته به فاکتورهای دیگر کاربری متنوعی دارند. انواع تله نیز معمولا برای عکاسی حیات وحش و برخی کاربری های خاص استفاده می‌شوند.

البته گونه های خاص تری از لنزها نیز مانند لنزهای ماکرو، لنزهای تیلت شیفت و لنز های فیش آی نیز وجود دارند که هر یک دارای کاربریهای خاص خود هستند.

برای آشنایی بیشتر راهنمای خرید لنز دوربین کانن را مطالعه نمایید.

 

لنز دوربین کانن مدل EF-S 24mm f/2.8 STM for Canon Cameras
لنز دوربین کانن مدل EF-S 24mm f/2.8 STM for Canon Cameras

لنز دوربین کانن مدل EF-S 24mm f/2.8 STM for Canon Cameras

مشخصات کلی

    • فاصله کانونی: 24 میلی متر
    • ماونت لنز: EF-S
    • بیشینه نسبت کانونی: 2.8 /F
    • فوکوس خودکار: دارد
    • کمینه فاصله فوکوس: 16 سانتی متر
    • فوکوس دستی در حالت خودکار: دارد
    • نوع موتور فوکوس: پله ای STM
    • قابلیت زوم: دارد
    • سایز فیلتر: 52 میلی متر
    • تعداد تیغه های دیافراگم: 7
    • مخصوص دوربین شرکت: کانن
    • تعداد المنت های اپتیکی: 6
    • تعداد گروه های اپتیکی: 5

نقاط قوت محصول

کیفیت خوب بدنه

سبک

بوکه خوب

واید

شارپنس خوب

نقاط ضعف محصول

ندارد

این لنز که به لنز پنکیکی کانن معروف است. طول خیلی کمی دارد و حمل و نقل آن در کوله همراه با سایر لنزها خیلی راحت است.

کیفیت شارپنس مناسبی دارد که البته در مقایسه با canon 50mm f1,8 stm شارپنس آن پایین‌تر است که هم به دلیل واید بودن و هم دیاگ بسته تر داشتن است.

در کل حتما به کسانی که کراپ سنسور دارند پیشنهاد می‌شود که به عنوان لنز اصلی واید از  آن استفاده نمایند.

در مقیاس با فول فریم کادری معادل 38mm به  می‌دهد که کاملا نیاز کادر واید را براورده می‌کند. در مورد

ماونت لنز EF-S، راهنمای خرید لنز دوربین کانن را مطالعه کنید.
 
 
لنز کانن مدل EF 70-200mm f/2.8 L USM
لنز کانن مدل EF 70-200mm f/2.8 L USM

لنز کانن مدل EF 70-200mm f/2.8 L USM

مشخصات کلی

  • ابعاد: 100x100x220 میلی متر
  • وزن: 1800 گرم

مشخصات فنی

  • فاصله کانونی: 70 میلی متر
  • بیشینه نسبت کانونی: 200 /F
  • قابلیت زوم: دارد
  • لرزش گیر تصویر: خیر
  • مخصوص دوربین شرکت: کانن

نقاط قوت محصول

ظاهر بسیار زیبا

حرفه‌ای

زوم عالی

کیفیت عالی

نقاط ضعف محصول

ندارد

برای عکاسی پرتره و  برای عکاسی طبیعت، یکی از بهترین لنز‌های کانن هست.
 دارای ظاهر بسیار زیبا و مناسب عکاس های حرفه‌ای.
زوم و کیفیت عالی
 برای توضیحات بیشتر در مورد سری L، راهنمای خرید لنز دوربین کانن را مطالعه فرمایید.
 
 
لنز کانن مدل EF-S 10-22mm USM
لنز کانن مدل EF-S 10-22mm USM

لنز کانن مدل EF-S 10-22mm USM

مشخصات کلی

  • ابعاد: 90×84 میلی متر
  • وزن: 385 گرم

مشخصات فنی

  • فاصله کانونی: 10-22 میلی متر
  • کمینه فاصله کانونی: 8 تا 24 میلی متر
  • ماونت لنز: EF-S
  • کمینه نسبت کانونی: f/3.5-4.5
  • بیشینه نسبت کانونی: 22 /F
  • فوکوس خودکار: دارد
  • کمینه فاصله فوکوس: 24 سانتی متر
  • فوکوس دستی در حالت خودکار: دارد
  • نوع موتور فوکوس: USM
  • قابلیت زوم: دارد
  • سیستم زوم: چرخشی
  • قفل زوم: ندارد
  • سایز فیلتر: 77 میلی متر
  • لرزش گیر تصویر: خیر
  • تعداد تیغه های دیافراگم: 6
  • مخصوص دوربین شرکت: کانن
  • تعداد المنت های اپتیکی: 13
  • تعداد گروه های اپتیکی: 10
  • میدان دید قطری: 107.5-63.5 درجه

 

نقاط قوت محصول

لنز واید

فوکوس خودکار

قابلیت زوم

نقاط ضعف محصول

لرزش گیر ندارد

لنز دوربین Canon EF-S 10-22mm USM با فاصله کانونی 22-10 میلی‌متر و کمینه نسبت کانونی f/3.5-4.5 با دهانه EF-S مناسب برای دوربین‌های کانن با سنسور APS-C است. درمورد EF-S، در راهنمای خرید لنز دوربین کانن، می‌توانید اطلاعات بیشتری کسب کنید.

این لنز 385 گرم وزن دارد و از فیلترهای 77 میلیمتری بر روی دهانه خود استفاده می‌کند.

استفاده از لنزهای مختلف در دوربین‌های عکاسی امکان تمرکز بیشتر را برای سازندگان برای یک یا چند نوع خاص از کاربری فراهم می‌کند.

ساخت لنزها با مصارف خاص باعث تولید لنزهایی با کیفیت بهتر همچنین قیمت پایین‌تر در مقایسه با لنزهای مشابهی که کاربری گسترده‌تری دارند می‌شود.

از این رو برای دسترسی به کیفیت بالاتر در عکاسی و فیلمبرداری از دوربین‌هایی که قابلیت تعویض لنز دارند استفاده می‌شود؛ برخلاف دوربین‌های معمولی که قابلیت تعویض لنز ندارند.

زیرا که هدف ساخت چنین دوربین‌هایی نهایت کیفیت عکاسی نبوده و صرفا هدف ساخت وسیله‌ای ارزان با قابلیت هر نوع عکاسی بوده است.

اما در دوربین هایی که قابلیت تعویض لنز وجود دارد برای هر نوع خاص از عکاسی لنز خاصی وجود دارد تا بهترین نتیجه حاصل شود.

انواع لنزهای متداول عکاسی از نظر قابلیت بزرگنمایی به دو دسته تقسیم می‌شوند. لنزهای پرایم یا ثابت و لنزهای زوم.

لنزهای پرایم دارای فاصله کانونی ثابت بوده و معمولا سعی شده نهایت کیفیت در یک فاصله کانونی ثابت فراهم آید.

کیفیت تصویر لنزهای پرایم عموما بالاتر از انواع زوم است گرچه این نوع از لنز فاقد انعطاف پذیری فاصله کانونی متغییر لنزهای زوم بوده و برای تغییر کادر بندی ناچار به تغییر فاصله دوربین با سوژه خواهید بود.

از نظر طبقه بندی فاصله کانونی که در راهنمای خرید لنز دوربین کانن نیز اشهره شده، لنزها به سه دسته واید، نرمال و تله تقسیم می‌شوند.

لنزهای واید بیشتر برای عکاسی از مناظر طبیعی و دکوراسیون داخل ساختمان به کار می‌روند. لنز های نرمال هم بسته به فاکتورهای دیگر کاربری متنوعی دارند.

انواع تله نیز معمولا برای عکاسی حیات وحش و برخی کاربری های خاص استفاده می‌شوند.

البته گونه های خاص تری از لنزها نیز مانند لنزهای ماکرو، لنزهای تیلت شیفت و لنز های فیش آی نیز وجود دارند که هر یک دارای کاربریهای خاص خود هستند.

 

لنز دوربین کانن مدل 15-45mm EF-M STM
لنز دوربین کانن مدل 15-45mm EF-M STM

لنز دوربین کانن مدل 15-45mm EF-M STM

مشخصات کلی

  • ابعاد: 60x60x70 میلی متر
  • وزن: 69 گرم

مشخصات فنی

  • فاصله کانونی: 15-45 میلی متر
  • کمینه فاصله کانونی: 24 تا 50 میلی متر
  • ماونت لنز: EF-M
  • کمینه نسبت کانونی: f/3.5-4.5
  • بیشینه نسبت کانونی: F3.5 – F6.3 /F
  • فوکوس خودکار: دارد
  • قابلیت زوم: دارد
  • قفل زوم: دارد
  • سایز فیلتر: 49 میلی متر
  • لرزش گیر تصویر: بله
  • مخصوص دوربین شرکت: کانن

نقاط قوت محصول

قفل زوم دارد

دارای لرزش گیر تصویر

فوکوس خودکار

سبک

قیمت مناسب

نقاط ضعف محصول

ندارد

 

همانطور که در راهنمای خرید لنز دوربین کانن اشاره شده است، EF – M ماونت مخصوص دوربین‌های بدون آینه‌ی سری EOS M است. این مانت فقط بر روی دوربین‌های بدون آینه با سنسور APS – C قابل نصب است. برای نصب روی برخی از دوربین‌های دیگر کانن می‌توان از آداپتورهای تبدیل ماونت کانن استفاده کرد.

STM : این علامت که مخفف عبارت Stepper Motor‌ است، نوعی از موتورهای فوکوس خودکار در لنزهای کانن می‌باشد که نسبت به موتور فوکوس خودکار USM، کم صداتر و روان‌تر بوده و بیشتر برای دوربین‌های DSLR مناسب است.

در لنزهای STM از مکانیزم fly-by-wire focusing استفاده شده که باعث می‌شود با چرخاندن حلقه فوکوس سایز لنز تغییر نکند و هیچ عنصر خارجی به صورت فیزیکی حرکت نکند، بلکه موتور فوکوس خودکار تغییر فوکوس می‌دهد.

از این دست لنزها معمولا برای دوربین‌هایی که به سنسور فوکوس خودکار Dual Pixel CMOS AF یا Hybrid CMOS AF مجهز شده‌اند استفاده می‌شود.

راهنمای خرید لنز دوربین کانن را در این خصوص مطالعه فرمایید.

 

لنز دوربین کانن مدل 85 میلی متر F1.2
لنز دوربین کانن مدل 85 میلی متر F1.2

لنز دوربین کانن مدل 85 میلی متر F1.2

مشخصات کلی

  • ابعاد: 84 × 92 میلی متر
  • وزن: 1025 گرم

مشخصات فنی

  • فاصله کانونی: 85 میلی متر
  • ماونت لنز: EF
  • بیشینه نسبت کانونی: 16 /F
  • فوکوس خودکار: دارد
  • کمینه فاصله فوکوس: 95 سانتی متر
  • فوکوس دستی در حالت خودکار: دارد
  • نوع موتور فوکوس: Ring-type ultrasonic
  • قابلیت زوم: دارد
  • سایز فیلتر: 72 میلی متر
  • لرزش گیر تصویر: خیر
  • تعداد تیغه های دیافراگم: 8
  • مخصوص دوربین شرکت: کانن
  • تعداد المنت های اپتیکی: 8
  • تعداد گروه های اپتیکی: 7
  • اقلام همراه: 
  • – درپوش لنز
  • – هود لنز
  • – کیف حمل

نقاط قوت محصول

بوکه زیبا

F1.2

نقاط ضعف محصول

سنگینی لنز

قیمت بالا

برای عکاسانی که علاقه به عکاسی پرتره دارند، لنز ثابت 85 میلی‌متر «کانن» (Canon) گزینه‌ی بسیار خوبی به حساب می‌آید. در این مورد به راهنمای خرید لنز دوربین کانن مراجعه کنید.

این لنز دارای فاصله‌کانونی 85 میلی‌متری است و روی یک سوژه فوکوس می‌کند و بقیه‌ی جزئیات کادر را به صورت محو ثبت می‌کند.

این امر باعث می‌شود بتوانید با این لنز پرتره‌هایی بسیار جذاب بگیرید و به مجموعه‌ی عکاسی خود اضافه کنید.

همان‌طور که از فاصله‌کانونی ثابت این لنز مشخص است، این مدل قابلیت زوم ندارد و می‌توانید با آن فقط در یک فاصله‌ی مشخص عکاسی کنید. برای این‌که لنز قادر به فوکوس روی سوژه باشد،

باید حداقل از آن 95 سانتی‌متر فاصله بگیرید. موتورفوکوس داخلی این لنز ویژگی بسیار مفیدی است.

موتورفوکوس بسیار قوی و سریع آن که از نوع Ring-Type Ultrasonic باعث می‌شود بتوانید آن را به بدنه‌ی دوربین‌هایی که فاقد موتور فوکوس هستند متصل کرد.

همچنان از قابلیت فوکوس خودکار بهره‌مند شوید.

ماونت آن از نوع EF است و با تمامی دوربین‌های کانن که دارای این ماونت هستند سازگاری دارد؛ و  می‌توان گفت که وزن این لنز کمی سنگین و نزدیک به یک کیلوگرم است.

همانطور که در راهنمای خرید لنز دوربین کانن، اشاره شده است، شرکت کانن برای این که این لنزها برای خریداران قابل تشخیص باشد آن ها را با حلقه قرمز مشخص کرده است.

 

 

جمع بندی

در راهنمای خرید لنز دوربین کانن سعی کردیم به طور خلاصه مفاهیم کلی در رابطه با لنزها را بیان کنیم. ولی برای انتخاب یک مدل لنز از شرکت کانن، با توجه به انبوه مدل‌ها و قابلیت‌های هر لنز، قطعا زمان زیادی لازم است تا همه موارد را مورد بررسی قرار داد.

پس توصیه می‌کنیم ابتدا سبک عکاسی مورد علاقه خود را در نظر بگیرید، چرا که امروزه، در هنر عکاسی، سبک‌های گوناگون و متنوعی، برای اهداف خاص وجود دارد.

مهمترین سبک‌ها عبارتند از عکاسی چهره، عکاسی منظره و آسمان شب، عکاسی از حیات وحش، عکاسی هوایی،  عکاسی ورزشی و اکشن، عکاسی معماری، عکاسی از رویدادی خاص، عکاسی تبلیغاتی.

همچنین عکاسی ماکرو، عکاسی انتزاعی، عکاسی سیاه و سفید، عکاسی مفهومی، عکاسیHD، عکاسی سرعتی، عکاسی مادون قرمز، عکاسی با گذشت زمان و غیره.

همینطور که مشاهده می‌کنید هر کدام از این سبک‌ها مستلزم داشتن دوربین عکاسی مخصوص به خود و لنزهای اختصاصیست.

پس قطعا بررسی نیازهایتان از یک لنز، در انتخاب و خرید لنز مناسب برای سبک عکاسیتان، کمک ویژه‌ای به شما خواهد کرد. با مطالعه  دقیق راهنمای خرید لنز دوربین کانن، بهتر می‌توانید به دنبال لنزی باشید که مشخصات مورد نظر شما را داشته باشد.

 

advanced divider

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *