راهنمای خرید کابل گیتار الکتریک

آنچه که خواهید خواند
advanced divider

در راهنمای خرید کابل گیتار الکتریک، بر آن شدیم  ابتدا نگاهی به ساختار گیتار الکتریک بیندازیم تا از کم و کیف کابلی که باید به آن متصل شود مطلع شویم.

کابل گیتار الکتریک با کانکتور چپقی

گیتارها از انواع سازهای زهی هستند که به طور معمول با انگشت یا زخمه که برای گیتار، پیک نامیده می‌شود، نواخته می‌شوند.

یکی از انواع  این گیتارها، گیتار الکتریک یا  گیتار برقی است. استفاده از این ساز در موسیقی از دهه ۱۹۳۰ به بعد متداول شد. در راهنمای خرید کابل گیتار الکتریک باید به این نکته هم اشاره کنیم که علت گرایش به برقی کردن گیتار، از آنجا نشأت گرفت که صدای گیتار در همراهی با ساز‌های دیگر ارکستر، به خوبی شنیده نمی‌شد و صدای آن در بین صدای سازهای دیگر واضح نبود. پس براي تقويت صداي گيتار بايد راه چاره‌ای میندیشیدند.

در دهه 1930، دانشمندان علم فیزیک به دستاوردهای قابل توجهی در زمینه الکترونیک و تولید صدا توسط دستگاه‌ها دست یافته بودند، که در نوع خود بسیار پیشرفته بود. آن‌‌ها نوعی دستگاه ابداع کرده بودند که صدای ضعیف را می‌گرفت و به صدای بلند تبدیل کرده و با درجه بلندی متفاوت پخش می‌کرد، یعنی به تعبیری میکروفون و بلندگو. می‌توان گفت این دستاورد، تحول بزرگی در زمینه تولید اصوات متفاوت پدید آورد که تا امروز نیز ادامه دارد.

 شاید در این میان این سوال پیش بیاید که چه نیازی به راهنمای خرید کابل گیتار الکتریک ممکن است وجود داشته باشد.

اجزای گیتار الکتریک
اجزای گیتار الکتریک

ولی باید گفت که با توجه به پیشرفت در زمینه تقویت صدا و با استفاده از این امکانات بوجود آمده، تغییراتی در ساختار گیتار بوجود آمده است و کلا سیستم گیتار الکتریک با سازهای زهی دیگر حتی گیتارهای دیگر هم متفاوت شده است.

چنانکه از آن به بعد در گیتار الکتریک، وسیله‌ای به نام پیکاپ در زیر سیم‌های گیتار تعبیه شد. به تعبیر ساده‌تر می‌توان گفت پیکاپ گیتار الکتریک، در حال حاضر، وسیله‌ای است که از چند آهنربا ساخته شده است. تعداد این آهنربا‌ها که به تعداد سیم‌های گیتار الکتریک بستگی دارد، در درون سیم‌پیچ‌هایی به نام بوبین قرار گرفته‌اند. این وسیله ساده، ارتعاش سیم‌ها را که نوعی انرژی مکانیکی محسوب می‌شود، به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند و پس از آن سیگنال‌های الکتریکی تولید شده وارد یک مدار ساده می شود. در حال حاضر اکثر گیتارها به چندین پیکاپ مجهز شده‌اند که در نقاط مختلفی از بدنه‌ی گیتار الکتریک نصب شده‌اند، تا به این ترتیب بتوانند اصوات مختلفی را تولید کنند.

اهمیت کابل گیتار الکتریک

کابل گیتار الکتریک

گیتار الکتریک با مجهز شدن به پیکاپ به نوع متفاوتی از گیتار تبدیل شده است. ولی تنها وجود پیکاپ و مدار، برای شنیدن صدای این ساز کافی نیست. بلکه باید گیتار به دستگاه دیگری متصل شود تا صدای آن تقویت شده و به طور مطلوب شنیده شود. در راهنمای خرید کابل گیتار الکتریک، هم به اهمیت وجود کابل در برقراری ارتباط دستگاه ها اشاره خواهیم کرد.

در واقع صدای نواختن گیتار که توسط پیکاپ تشدید شده، باید به دستگاه تقویت کننده‌‌ی دیگری به نام آمپلیفایر منتقل شود. البته با کمک آمپلیفایر فقط صدای نواختن ساده گیتار به گوش خواهد رسید که هیچ گونه تفاوتی با گیتارهای معمولی نخواهد داشت. پس برای شنیدن موسیقی متفاوت، نیاز به دستگاه دیگری به نام افکت صدا هم هست که به آن پدال می‌گویند. پدال‌ها یکی از جالب‌ترین و شگفت‌انگیز‌ترین دستگاه‌های موسیقی پرکاربرد برای موزیسین‌های گیتار است که می‌توانند صداهای اصلی گیتار را تغییر بدهند.

به این ترتیب گیتار الکتریک و همه دستگاه‌های یاد شده به وسیله کابل به یکدیگر متصل می‌شوند که این بیانگر اهمیت کابل در برقراری ارتباط بین گیتار الکتریک و سایر دستگاه‌ها است.

البته ناگفته نماند که نوع پیکاپ گیتار الکتریک هم در انتخاب کابل اتصال بی تأثیر نیست.

کابل گیتار الکتریک برای اتصال به انواع پیکاپ

به طور کلی می‌توان پیکاپ گیتار را به دو نوع پسیو و اکتیو دسته‌بندی کرد. در پیکاپ پسیو سیگنال ضعیف الکتریکی تولید شده تقویت نمی‌شود. در نتیجه هنگام نواختن صدایی زنده و گرم به گوش می‌رسد. این نوع پیکاپ تقریبا همه سبک‌ها را پشتیبانی می‌کند.

اما برای نوازندگانی که علاقمند به دیستورشن خیلی سنگین باشند و یا این نوع سبک مورد نظر آهنگساز و ارکستر باشد پیکاپ پسیو مناسب نیست. پس باید در اینگونه موارد، از گیتار الکتریکی که دارای پیکاپ اکتیو است استفاده شود.

 در واقع در پیکاپ اکتیو مدارهایی وجود دارد که توسط منبع انرژی پشتییانی می‌شود. به این صورت که معمولا یک باطری 9 ولت به عنوان منبع تغذیه در داخل گیتار نصب می‌شود. این نوع پیکاپ سیگنال‌های نواخته شده را تقویت می‌کند که نتیجه آن خروجی قوی‌تر صدای گیتار الکتریک است.

 به این ترتیب برعکس پیکاپ پسیو، صدایی بم‌تر و سنگین‌تر ایجاد می‌شود که امروزه بیشتر در سبک‌های مدرنی مثل متال و راک رایج است. قاعدتاً این تفاوت‌ها در انتخاب کابل گیتار الکتریک تأثیر دارند.

پیکاپ اکتیو - پیکاپ پسیو

در سبک‌های جدید، برای ایجاد دیستورشن سنگین هم از وسیله‌ای به همین نام استفاده می‌شود. باید گفت که دیستورشن یا اوردرایو که بیشتر در گیتار الکتریک مورد استفاده دارد، وسیله‌ای است الکترونیکی که برای افکت‌گذاری صوتی در سازهایی که مانند گیتار الکتریک قابلیت اتصال به آمپلیقایر‌ را دارند، به کار می‌رود. این وسیله سیگنال‌ها را از گیتار الکتریک گرفته و تکه‌تکه یا فشرده می‌سازد. همچنین با تقویت سیگنال‌ها و افزودن هارمونی‌های نو و صداهای فرعی، از سیگنال‌های ورودی، صداهای قوی‌تری را تولید می‌کند.

در هر صورت دستگاه دیستورشن هم باید با کابل به گیتار الکتریک و همچنین آمپلیفایر متصل شود.

انتخاب کابل مناسب برای گیتار الکتریک

با توضیحاتی که در مورد ساختار گیتار الکتریک داده شد، انتخاب کابل مناسب برای گیتار الکتریک ممکن است چندان که به نظر می‌رسد آسان نباشد. اصولاً کابل‌های گیتار الکتریک نه تنها باید افت کیفیت سیگنال نداشته باشند بلکه باید از مقدار نویز هم بکاهند.

البته در گیتار الکتریک با پیکاپ اکتیو شاید نوع کابل تأثیر کمی بر روی صدای خروجی داشته باشد. لیکن، در رابطه با پیکاپ‌های پسیو، باید گفت کابل‌ها تفاوت‌هایی را ایجاد می‌کنند. از آنجایی که مقاومت الکتریکی کابل گیتار در مقایسه  با پیکاپ‌ها بسیار ناچیز است در نتیجه می‌تواند  روی تُن صدا نیز تاثیر زیادی بگذارد.

به طور کلی در راهنمای خرید کابل گیتار الکتریک به این نکته مهم باید اشاره کنیم که نواختن و تولید موزیک با صدای عالی و بدون نویز، صرفاً به مدل گیتار الکتریک و کیفیت آن بستگی ندارد, بلکه کابل‌ها و اتصالات و همچنین تجهیزات جانبی نیز به سهم خود در تولید موسیقی مطلوب تأثیرگذار هستند. برای مثال حتی می‌توان گفت یک کابل معمولی و یا با کیفیت پایین می‌تواند از کیفیت صدای خروجی تولید شده با گیتار الکتریک گرانقیمت و حرفه‌ای بکاهد.

جنس کابل گیتار الکتریک

به هنگام نواختن گیتار الکتریک، یکی از عواملی که باعث افت کیفیت صدای خروجی می‌شود، وجود نویز است. نویز در حقیقت سیگنال‌ها و امواج ناخواسته‌ای هستند که بر سیگنال‌های تولید شده اثر نامطلوب می‌گذارند. این سیگنال‌ها با اضافه شدن به  امواج مطلوب، شکل آن‌ها را تغییر می‌دهند و درنتیجه باعث اختلال در رسایی آن‌ها می‌شوند.

به همین علت، برای شنیدن موسیقی مطلوب گیتار الکتریک بدون نویز، بهتر است از کابل‌های نویزلس استفاده شود.

همچنین ساختار کابل باید بسیار دقیق بوده تا بهترین تعادل صوتی ممکن را به هنگام نواختن، میان گیتار الکتریک با تجهیزات دیگر را برقرار کند.

بر همین اساس در کابل‌های گیتار الکتریک از یک رسانای مرکزی کوچک به منظور انتقال سیگنال‌های کم قدرت از گیتار به آمپلیفایر و از یک پوشش خارجی، حاوی یک دسته سیم های بافته شده یا پیچ خورده یا یک ورق آهنی، برای حفاظت از سیگنال در برابر تداخل با سیگنال های موجود در محیط استفاده می‌شود.

کابل شیلد دار

کانکتور کابل گیتار الکتریک

مورد دیگری که در راهنمای خرید کابل گیتار الکتریک باید به ان اشاره کنیم نوع جک تعبیه شده بر روی گیتار الکتریک  است. در حقیقت جک به پیکاپ متصل است و کابل توسط کانکتور به آن وصل می‌شود در واقع  محل اتصال کابل بر روی گیتار الکتریک است.

از انواع جک‌های خروجی گیتار الکتریک می‌توان به جک مونو، جک استریو، جک تی.آر.اِس و جکِ پاور اشاره کرد.

انواع کانکتور کابل گیتار الکتریک

کابل‌هایی با کانکتور TS و TRS  که مخفف  سه کلمه ی “Tip, Ring, Sleeve” می‌باشند، کاربرد زیادی در کابل‌های گیتار الکتریک دارند.

کانکتور کابل گیتار الکتریک

در زیر تصویر یک نمونه فیش  L شکل یا چپقی نشان داده می‌شود که استفاده از این نوع فیش در سر کابل گیتار الکتریک متداول است.

کانکتور L شکل- چپقی

کابل بالانس و غیر بالانس و طول مناسب هر کدام

بد نیست در راهنمای خرید کابل گیتار الکتریک نیم نگاهی هم به تعاریف کابل بالانس و غیر بالانس بیندازیم. یه طور ساده می‌توان گفت یک سیگنال الکتریکی بالانس در سه سیم جریان دارد: گراند، سر مثبت و سر منفی. در این نوع کابل هر دو سر دارای سیگنال مشابهی هستند اما با تقارن معکوس نسبت به یکدیگر. هر نویزی که در طول سیم ایجاد شود، متعلق به هر دو سر است. با فرض این که مقصد هم بالانس باشد، دستگاه دریافت کننده یک سیگنال را معکوس می‌کند و هر دو سیگنال را در تقارن با یکدیگر قرار می‌دهد. این امر باعث می‌شود تا نویز حذف شود. به همین علت لاین بالانس برای کابل‌های بلند بهترین انتخاب هستند. همچنین بر این اساس کابل‌های XLR و TRS برای انتقال صدای بالانس از یک دستگاه بالانس به دستگاه دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ولی کابل‌های غیر بالانس که پیچیدگی کمتری دارند بیشتر در معرض ایجاد مشکلات نویز هستند. بنابراین لاین‌های غیر بالانس برای کابل‌های کوتاه مناسبند و بهتر است طول آن‌ها  کمتر از هفت متر باشد تا از تداخل هرگونه نویزی با سیگنال اصلی جلوگیری شود.

ساختار کابل صوتی

کابل شیلد دار صوتی

کابل شیلد دار صوتی یکی از پرکاربردترین محصولات در وسایل الکتریکی است. وظیفه ی اصلی این نوع کابل، انتقال سیگنال صوتی بوده؛ اما از آنجایی که کابل‌های شیلد دار در جایی استفاده می‌شوند که نویز وجود دارد. از کابل‌های صوتی شیلد دار انتظار می‌رود که از ورود نویز به سیگنال اصلی جلوگیری کنند.

همانطور که قبلا در راهنمای خرید کابل گیتار الکتریک  اشاره شد نویز به سیگنالی ناخواسته گفته می‌شود که در سیگنال اصلی اختلال ایجاد می‌کند و موجب شنیده شدن صداهای نامطلوب می‌شود. این سیگنال عموما از طریق تداخل فرکانس رادیویی (RFI) و یا الکترومغناطیسی (EMI) به وجود می‌آید.

کابل‌های شیلد دار علاوه بر سیم اصلی و روکش، یک لایه ی نازک محافظ فلزی به نام شیلد دارند. وجود شیلد در این کابل‌ها موجب جلوگیری از ورود RFI و EMI می‌شود

  • کابل شیلدار صوتی بافته

یکی از انواع کابل شیلدار صوتی نوع بافته شده است که در گیتارهای الکتریک مورد استفاده دارد. این کابل‌ها دارای پوششی از رشته‌های مسی به هم بافته دارند که از هادی محافظت می‌کند. بافت این رشته‌ها بسیار حساس و وقت گیر است که توسط دستگاه‌های مخصوص انجام می‌شود.

در نتیجه این مورد یکی از دلایل  بالا بودن هزینه‌ی تولید کابل‌های شیلد دار ا‌ست. همچنین کاهش نویز در این کابل‌ها بستگی به میزان پیچیدگی بافت شیلد دارد. پیچیدگی بیشتر موجب کاهش انعطاف پذیری کابل می‌شود و در اثر پیچ و تاب و تحرک زیاد، شیلد آسیب می‌بیند.

به همین دلیل کابل شیلد دار بافته باید در جایی مورد استفاده قرار گیرد که  زیاد در معرض پیچ و تاب مکرر و ضربه نباشد و تقریباً در جای خود ثابت باشد. برای گیتار الکتریک که در استودیو نواخته می‌شود و جابجایی زیادی ندارد مناسب خواهد بود.

  • کابل‌ شیلد دار صوتی خدماتی

از طرفی  نوع دیگری از کابل‌های شیلد دار موسوم به کابل‌های شیلد دار صوتی خدماتی وچود دارند که  قابلیت جابجایی و تحرک بیشتری دارند و به عنوان مثال مناسب برای استفاده گیتاریست در سر صحنه هستند.

  • کابل شیلد دار صوتی فویلی

این نوع کابل، یک لایه‌ی پوشش نازک از جنس مایلار (که نوعی پلی استر است) در کنار لایه‌ای از فویل آلومینیومی دارد که موجب می‌شود این کابل از محافظت صد در صد برخوردار باشد.

کابل‌های شیلد دار فویلی سبک و ارزان قیمتند اما لایه‌ی آلومینیومی به کار رفته در این کابل‌ها، توسط فلز مس پوشیده شده است. همین موضوع باعث کاهش انعطاف پذیری کابل می‌شود. زیرا در صورت پیچ و تاب مکرر، پوشش از بین می‌رود.

بنابراین به طور کلی کابل‌های شیلد دار صوتی بافته و فویلی برای استفاده به صورت ثابت و در مکان‌هایی مثل استودیو مناسبند.

در نهایت برای انتخاب بین انواع کابل‌های شیلد دار صوتی، باید به میزان تحرک و انعطاف پذیری مورد نیاز خود توجه کرد.

کابل گیتار الکتریک هرتز مدل M1

  • مناسب برای: تمامی گیتارها , گیتار الکتریک
  • ابعاد: 3000x15x17 میلی‌متر
  • توضیحات: جنس هسته‌ی سیم: مس با درصد خلوص بسیار بالا
   – هسته‌ی سیم حاوی ماده‌ی عایق پلی پروپیلن برای انتقال سیگنال قوی‌تر با فرکانس بالاتر
   – رابط سیم حاوی فلز طلا جهت جلوگیری از زنگ‌زدگی
  • طول کابل 3متر می باشد

نقاط قوت محصول

بدون نویز

طول مناسب

کیفیت خوب

نقاط ضعف محصول

این کابل خیلی با کیفیته و اصلا نویز هم نداره و با توجه به قیمت خیلی کابل خوب و مناسبیه.

کابل گیتار الکتریک هرتز مدل H1

  • مناسب برای: تمامی گیتارها
  • ابعاد: 3000x5x5 میلی‌متر
  • توضیحات: جنس هسته‌ی سیم: مس با درصد خلوص بسیار بالا
        – هسته‌ی سیم حاوی ماده‌ی عایق پلی پروپیلن برای انتقال سیگنال قوی‌تر با فرکانس بالاتر
  • یکسراز کانکتورهای کابل ۹۰درجه می باشد جهت اتصال مقاومتر به امپلی فایر
  • طول کابل3متر می باشد

نقاط قوت محصول

یک سر L چپوقی یک سر صاف

طول مناسب

سرفیش‌های فلزی

نداشتن نویز

نقاط ضعف محصول

مناسب تمرین

کابل hertz با کیفیتی مناسب برای اتصال انواع الات موسیقی و میکروفون، با جک یک سر چکشی 90درجه برای ورودی به صورت موازی که باعث ماندگاری بیشتر و عدم قطعی می‌شود. جنس هسته‌ی سیم مس با درصد خلوص بسیار بالا، هسته‌ی سیم حاوی ماده‌ی عایق پلی پروپیلن برای انتقال سیگنال قوی‌تر با فرکانس بالاتر، یکسراز کانکتورهای کابل ۹۰درجه می باشد جهت اتصال مقاومتر به امپلی فایر طول کابل3متر می باشد.

کابل گیتار الکتریک هرتز مدل F1

  • مناسب برای: تمامی گیتارها , افکت , مولتی افکت
  • ابعاد: 3000x10x10 میلی‌متر
  • توضیحات: کابل هرتز با فیش‌های با کیفیت و کابل مرغوب و شیلد دار مناسب برای اتصال ساز و میکرفون می‌باشد. در انتهای فیش ها جهت عدم قطعی به دلیل کشیدن نامناسب کابل، فنر وجود دارد که باعث دوام و عمر بالای کابل است.

در مورد شیلد در راهنمای خرید کابل گیتار الکتریک توضیح داده شده است.

نقاط قوت محصول

طول 3 متر

رنگ مشکی

نقاط ضعف محصول

با احتیاط استفاده شود

کابل گیتار الکتریک هرتز مدل p22

  • مناسب برای: تمامی گیتارها , ویولن , کیبورد , پیانو , افکت , مولتی افکت
  • ابعاد: 3000x15x15 میلی‌متر
  • توضیحات: کابل هرتز با فیش‌های با کیفیت و کابل مرغوب و شیلد دار مناسب برای اتصال ساز و میکرفون می‌باشد.در انتهای فیش ها جهت عدم قطعی به دلیل کشیدن نامناسب کابل، فنر وجود دارد که باعث دوام و عمر بالای کابل است.

نقاط قوت محصول

کابل شیلد دار

فنر دار

رنگ بنفش

نقاط ضعف محصول

با احتیاط استفاده شود

کابل گیتار الکتریک هرتز مدل FG

  • مناسب برای: گیتار الکتریک , افکت , مولتی افکت
  • ابعاد: 3000x300x200 میلی‌متر
  • توضیحات: این کالا از رساناترین فیش‌های ورودی و خروجی تولید شده است همچنین کابل به کار رفته در این محصول از کابل شیلد دار بدون نویز می‌باشد.

نقاط قوت محصول

کابل شیلد دار

کابل دو سر طلایی فنردار 

بدون نویز

مشکی

نقاط ضعف محصول

کابل هرتز با فیش‌های با کیفیت و کابل مرغوب و شیلد دار مناسب برای اتصال ساز و میکرفون می‌باشد. فیش های این کابل دو سر طلایی فنردار می‌باشد جهت عدم قطعی و طول عمر بالای کابل در حال حاضر برند هرتز محصولات با کیفیتی را در بازار موسیقی ایران عرضه کرده است که کابل های گیتار الکتریک با تنوع مختلف با استفاده از با کیفیت‌ترین فیش ها و کابل یکی از آن ها می باشد. طول کابل 3 متر می‌باشد.

کابل گیتار ارنی بال مدل PO-6086

  • ابعاد: 150x150x10 میلی‌متر
  • توضیحات: کابل‌های اینسترومنت شرکت ارنی بال، با بهره‌گیری از باکیفیت‌ترین اجزا و مواد ساخته شده‌اند تا از عملکرد و دوام بی‌نظیری برخوردار باشند. ساختار دو رشته‌ای (dual-conductor) آنها، به صدایی واضح با فرکانس‌های بالای شفاف، فرکانس‌های میانی دقیق و هارمونیک‌های غنی می‌انجامد. از سوی دیگر، استفاده از چند نوع ماده برای شیلدینگ، موجب حفظ بهتر خلوص سیگنال و کاهش نویز می‌شود. همچنین، روکش بافته‌شده خارجی، از گره خوردن کابل جلوگیری می‌کند و دوام آن را بالا می‌برد.

نقاط قوت محصول

بدون نویز

روکش بافته شده

دو رشته‌ای (dual-conductor)

نقاط ضعف محصول

کابل گیتار نیک ساند مدل MA-60-6

  • توضیحات: – جنس: مس بافته شده با روکش پلاستیک
  • – طول: 6 متر

نقاط قوت محصول

روکش پلاستیک

مس بافته شده

طول 6 متر

در رنگ بندی مختلف: قرمز – آبی

نقاط ضعف محصول

کابل گیتار الکتریک هرتز مدل goldlock

  • نوع کابل: دو سر بنون (TS)
  • کاربری: مونو بالانس
  • نوع جک: نری
  • جنس کانکتور: روکش مس
  • طول کابل: 3 متر
  • سایر توضیحات: 
    کابل گیتار الکتریک هرتز مدل gold lock با جک‌های فلزی بسیار با کیفیت و قفل کابل سر جک jack lock با قیمتی به مراتب مناسب‌تر از کابل‌های هم رده خارجی در اختیار نوازندگان قرار گرفته است.

نقاط قوت محصول

 مونو بالانس

jack lock

قیمت مناسب

نقاط ضعف محصول

کابل گیتار الکتریک هرتز مدل gold lock با جک های فلزی بسیار با کیفیت و قفل کابل سر جک jack lock با قیمتی به مراتب مناسب تر از کابل های هم رده خارجی در اختیار نوازندگان قرار گرفته است.

کابل گیتار کارین مدل KARIN 970

  • مناسب برای تمامی گیتارها
  • ابعاد: 10*15*7 میلی‌متر

نقاط قوت محصول

بدون نویز

نقاط ضعف محصول

کابل گیتارالکتریک هرتز مدل HH

  • مناسب برای گیتار الکتریک
  • ابعاد: 3000x20x10 میلی‌متر
  • توضیحات:
    این کالا از رساناترین فیش های ورودی و خروجی تولید شده است همچنین کابل به کار رفته در این محصول از کابل شیلد دار بدون نویز می باشد.

نقاط قوت محصول

بدون نویز

شیلد دار

فیش چپقی

نقاط ضعف محصول

نکات مهم در خرید کابل گیتار الکتریک

انواع کابل گیتار الکتریک
انواع کابل گیتار الکتریک

با توجه به موارد بیان شده باید کابل گیتار الکتریک‌ طوری طراحی شده باشد که بتواند هارمونیک‌های تُنال پیکاپ را دقیق و درست بگیرد و باعث غنای صدای گیتار الکتریک شود. همچنین بتواند تُن ناب و خالص ساز گیتار را حفظ کند. به علاوه وجود شیلد در عین جلوگیری از تداخل‌‌های ناخواسته، روی انعطاف‌پذیری و سبکی کابل، تأثیر منفی ‌نگذارد. روکش خارجی ‌آن نیز باعث افزایش مقاومت، دوام، انعطاف و دفع نویز ‌شود.

کابل علاوه بر آن که باید دارای پوشش مناسب جهت محافظت و انعطاف پذیری خوب باشد باید قابلیت آن را داشته باشد تا بتواند سیگنال‎های قوی‌تر و فرکانس‌های بالاتری را ایجاد و منتقل کند. کانکتورهای آن هم باید مقاوم در برابر خوردگی و دارای طول عمر زیاد باشد.  

بنابراین در راهنمای خرید کابل گیتار الکتریک توصیه می‌کنیم از کابل‌های با کیفیت استفاده کنید. کابل‌های بی‌کیفیت معمولا یکی از دلایل مهم افزایش سطح نویز در سیگنال می‌باشند. البته این بدان معنا نیست که لزوماً کابل‌های بسیار گران قیمت خریداری کنید، ولی از بکارگیری کابل‌های نامرغوب و بی‌نام و نشان که در بسته‌های چندتایی با قیمت ارزان در دسترس می‌باشند هم خودداری نمایید.

تا جایی که امکان دارد از کابل‌های کوتاه‌تر استفاده کنید. مسیر طولانی باعث افت سیگنال می‌شود. در ضمن هرچه طول کابل‌ها بیشتر باشد، سطح نویز، بلاتر خواهد رفت.

 اگر روی صحنه زیاد حرکت نمی‌کنید، نیازی به کابل‌های طویل ۶ یا ۹ متری نخواهید داشت و می‌توانید با یک کابل ۳ متری کار خود را به خوبی انجام دهید. 

مورد بعدی که باید در نظر گرفته شود توجه به فیش کابل است. چرا که کیفیت فیش هم در انتقال سیگنال نقش مهمی را ایفا می‌کند. به هنگام خرید کابل گیتار الکتریک به فیش کابل هم باید دقت کرد.  اگر کابل خوب باشد ولی فیش آن چندان مرغوب نباشد انتقال سیگنال  دچار افت می‌شود.  البته در دسته بندی فیش‌ها می‌توان گفت که بهترین فیش، فیش‌هایی هستند که از جنس طلا ساخته شده‌اند  و  پس از آن فلزاتی مانند مس در رده بعدی قرار می‌‌گیرند  بعد از آن جنس آهنی و  در آخر سایر فلزات هم که کیفیت پایین‌تری دارند. مدل فیش هم به نوبه خود باید مورد بررسی قرار بگیرد. چرا که در بعضی از گیتارها فقط فیش مستقیم باید استفاده شود. 

مورد مهم دیگری که باید مد نظر داشت این است که هرگز از کابل اسپیکر برای متصل کردن گیتار به آمپلیفایر استفاده نکنید. اگرچه ممکن است ظاهر این کابل‌ها شبیه به هم باشد، اما کارکرد کابل‌های اسپیکر و گیتار مانند هم نیست و این دو نوع کابل کاملا متفاوت هستند و نمی توان آن‌ها را به جای یکدیگر استفاده کرد.

همانطور که قبلا در راهنمای خرید کابل گیتار الکتریک به آن اشاره شد، کابل‌های گیتار به منظور انتقال سیگنال نسبتا ضعیف از پیکاپ‌های گیتار به آمپلی فایر ساخته شده‌اند. کابل‌های گیتار همچنین مانع  تداخل سیگنال‌ها شده و از ایجاد نویز و صداهای ناخواسته جلوگیری می‌کند. به طوری که در کابل‌های گیتار از یک رسانای مرکزی کوچک به منظور انتقال سیگنال‌های کم قدرت از گیتار به آمپلیفایر و از یک پوشش خارجی، حاوی یک دسته سیم‌های بافته شده یا پیچ خورده یا یک ورق آهنی، برای حفاظت از سیگنال در برابر تداخل با سیگنال‌های موجود در محیط استفاده می‌شود.

پس اگرچه ممکن است ظاهر این کابل‌ها شبیه به هم باشد، اما این دو نوع کابل کاملا متفاوت هستند و نمی‌توان آن‌ها را به جای یکدیگر استفاده کرد. اگر از کابل اسپیکر برای اتصال گیتار به آمپلی فایر استفاده کنید، این کابل مانند یک آهنربا تمام نویزهای الکتریکی محیط را به خود جذب می‌کند.

 برعکس اگر از کابل گیتار برای اتصال آمپلیفایر به اسپیکر استفاده کنید، رسانای کوچک این کابل نمی‌تواند خروجی پر قدرت آمپلیفایر را تحمل کند و می‌تواند مشکلات بزرگی را به وجود آورد.

به این ترتیب در راهنمای خرید کابل گیتار الکتریک به نکاتی درباره اهمیت کابل گیتار اشاره کردیم. دانستیم کابل گیتار هم کم و بیش بر روی صدای تولید شده تاثیر دارد.

همچنین سعی کردیم به مواردی بپردازیم که هنگام خرید لوازم جانبی گیتار الکتریک از جمله کابل گیتار الکتریک بتوانید با آگاهی کالای مورد نیاز خود را از میان طیف وسیعی از انتخاب‌ها برگزینید و خریداری نمایید.

در نتیجه با استفاده از کابل مناسب و نواختن گیتار الکتریک، می‌توان یکی از خاص‌ترین موسیقی‌ها را تولید کرد.

advanced divider

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *